BON BINI NA MONDI!

Hier geniet je van "shared soul food" waarin de Caribische keuken en cultuur centraal staan.

tempImageEDqEQz

De Chef

Ga op culinaire ontdekkingsreis onder leiding van meesterkok, restaurateur en ondernemer: Justin Niessen, terwijl hij het kleurrijke weefsel van zijn Curaçaose roots verbindt met de levendige invloeden van de Caribische smeltkroes. Een symfonie van smaken ontvouwt zich, een harmonieuze fusie van Caribisch soul food met een twist, doordrenkt met de gedurfde geest van zon, zee en zand.

Laat je smaakpapillen dansen op het ritme van gedurfde kruiden en verfijnde nuances, terwijl elk gerecht een verhaal vertelt van zonovergoten kusten en culinaire creativiteit.

Mondi - 23-11-2022 (16 van 86)-min

Wat betekent Mondi?

Mondi betekent onontgonnen, vrije wildernis in het Papiamentu, de inheemse taal van Curaçao. Mondi wordt gekenmerkt als een groen gebied met diverse planten zoals aloë vera, agave en dividivi. Voor ons staat Mondi voor het onontdekte, de vrijheid om nieuwe dingen te proberen en het brengen van Caribische smaken naar Nederland op een manier die nog niemand eerder heeft gedaan.

Mondi Lounge - 22-2-2023 (30 van 38)-min

Wat betekent 'Fawaka Dushi'?

‘Fawaka Dushi’ is een combinatie van woorden uit verschillende talen. ‘Fawaka’ betekent “Hoe gaat het?” in het Surinaams. ‘Dushi’ heeft verschillende betekenissen, zoals: liefje, lekker, of goed in het Papiamentu – de inheemse taal van Curaçao.

Waarom deze uitdrukking? Nou, de oprichters van Mondi, Justin Niessen en Mariska Nunes, komen oorspronkelijk uit Curaçao en Suriname, respectievelijk.

Ze hebben ideeën, culturen en keuken gecombineerd om het concept Mondi te creëren. Dus, waarom niet ook deze uitdrukkingen combineren?

THC - Actions & Food (14 van 58)-min

Het Concept

Verscholen in het kloppende hart van Amsterdam, verschijnt Mondi als een bruisende oase, een Caribisch toevluchtsoord te midden van de stedelijke drukte. Een culinaire symfonie van authentieke en smaakvolle gerechten, die je een voorproefje geven van de zonovergoten eilanden. Binnen Mondi’s menu bloeien traditionele Caribische lekkernijen op, verheven door een moderne twist. Van de vurige omarming van jerk chicken tot de aromatische dans van met kokos doordrenkte mosselen, elk gerecht voert je mee naar de eilanden. Bakbanaanbeignets, goudkleurig en knapperig, fluisteren verhalen van tropische briesjes, terwijl pastechis, een lokale snack, een harmonie van smaken onthullen die de zintuigen betoveren. Levendige decoraties schilderen de muren in tinten van leven, de opzwepende muziek weeft een pulserend ritme dat velen verleidt om op te staan en te dansen! Mondi, een hemelse reis voor smaakpapillen die gedurfde ontdekkingen zoeken, een toevluchtsoord waar Caribische dromen tot leven komen in de omarming van Amsterdam.

Mondi Amsterdam New West -

Entertainment

Mondi, een poort naar de ziel van het Caribisch gebied, streeft ernaar je onder te dompelen in zijn essentie. Als golven in de oceaan rollen muziek en dans door de lucht. Wanneer de zon op woensdag ondergaat, geef je dan over aan het energieke geluid van Juni Juliet, een meester van de toetsen, wiens stem een betoverende en opgewekte melodie is die resoneert door Mondi Zuid. En wanneer het weekend lonkt, kom dan naar de dansvloer, waar onze resident DJ’s verhalen van ritme en beats draaien en de eilandsfeer rechtstreeks naar je toe brengen. Verken de diepten van onze website, waar verborgen schatten wachten, van Caribbean Nights tot de aantrekkingskracht van 25+, maandelijkse concepten die je meenemen naar een eiland. Laat Mondi je gids zijn terwijl je op een reis van muziek, dans en de levendige geest van het Caribisch gebied gaat die nog lang blijft hangen nadat de nacht voorbij is.